Programska oprema

Podjetje SIMUTEH, Dr. Simon Muhič s. p. pri svojem delu uporablja različno programsko opremo pri nudenju storitev tehničnega svetovanja oziroma celovito izvedbo inženirskih simulacij kot pomoč podjetjem pri raziskavah in razvoju z uporabo tehnične programske opreme. Pri tem bi posebej izpostavili programsko opremo TCFD® podjetja CFD Support.

CFD Support je privatno podjetje, ki je nastalo leta 2009, ko sta se ustanovitelja in doktoranda prestižnega Von Karmanovega inštituta za dinamiko fluidov odločila za poslovno pot na področju numerične dinamike tekočin. Podjetje je locirano v Pragi na Češkem. 

SIMUTEH, skupaj s podjetjem CFD Support tako ponuja svojim partnerjem v industriji in na raziskovalnih inštitucijah pomoč pri doseganju:

  • inovativnih in visoko kakovostnih produktov in procesov,
  • manj potreb po prototipih in laboratorijskih testih in meritvah,
  • hitreje vrnjeno investicijo zaradi prihranjenega časa pri razvoju izdelkov,
  • fleksibilnejši in odzivnejši proces razvoja, ki omogoča modifikacije dizajna pri kasnejših korakih razvoja,
  • front-end strategijo simulacij, ki omogoča hitrejše plasiranje izdelkov na trg.

 

 

TCFD® je orodje nove generacije za CFD simulacije, ki omogoča odlično produktivnost pri numeričnih simulacijah. Razvoj orodja je fokusiran na cilj podpore inženirjem kot dodana vrednost pri njihovem delu. Programska oprema uspešno združuje prednosti komercialne in odprte kode. Način licenciranja je zelo prijazen uporabnikom. Zaradi odprtokodne narave TCFD® ga lahko uporablja neomejeno število uporabnikov (računalnikov) in jeder procesorjev, hkrati pa je tudi popolnoma prilagodljiv. Dodana komercialna koda pa programski opremi TCFD® omogoča stabilnost, profesionalno podporo, točnost rezultatov in grafični uporabniški vmesnik, prijazen do uporabnika. Ker TCFD® omogoča popolno prilagodljivost brez omejitev, je zelo uporaben tudi za delo z zahtevnimi simulacijami.

TCFD® je popolnoma avtomatiziran. Samodejno, s samo enim klikom, izvrši celoten potek ukazov, ki so potrebni za izvedbo numerične simulacije. S pomočjo inženirju prijaznega okolja, ki je ciljno usmerjen, se uporabnik sam odloča kako globoko želi posegati v nastavitve. TCFD® je bil od samega začetka razvoja zasnovan tako, da je avtomatiziran, enostaven za uporabo, prilagodljiv in natančen. TCFD® tako pokriva celoten proces, od branja osnovnih (običajno CAD) podatkov, CFD analize, do končnih rezultatov. Je končni produkt večletnega razvoja podjetja CFD Support.

TCFD® numerični reševalec (solver) je zasnovan na platformi OpenFOAM. TCFD® ni odvisen od druge programske opreme, je pa kompatibilen s standardnim OpenFOAM in ostalimi programskimi paketi. Lahko se ga uporablja za veliko različnih CFD simulacij. Z neprestanim razvojem se njegove zmožnosti iz verzije v verzijo povečujejo.

Za vsako TCFD® simulacijo se avtomatsko ustvari poročilo v HTML ali PDF formatu. Poročilo se lahko posodobi kadarkoli med izvajanjem simulacije. Uporabnik tako ves čas pozna najnovejše rezultate simulacije, ki se izvaja.

TCFD® vključuje tudi Turbo Blade Post programsko opremo. Gre za set vtičnikov za okolje ParaView, ki je namenjen turbo strojem. Ta vključuje tudi CFD Processor, orodje za avtomatizacijo procesa simulacije. TCFD® vključuje tudi TCFDSource in TCFDManager, set vtičnikov za okolje ParaView, ki omogoča obvladovanje procesa simulacije v zmogljivem grafičnem okolju ParaView.

TCFD® deluje tako v Linux kot v Microsoft Windows operacijskem sistemu in se redno posodablja. Vsebuje tudi detajlne vaje (tutoriale), bazirane na realnih modelih, ki pokrivajo celoten proces od vnosa osnovnih podatkov do končnih rezultatov. Ko je vaja končana, lahko uporabnik enostavno ponovi celoten proces z vnosom lastnih podatkov, na lastnem modelu. Celoten delovni proces je popolnoma avtomatiziran.

TCFD® ni samo grafični vmesnik za OpenFOAM®. Posebej za TCFD® je CFD Support na primer razvil poseben set robnih pogojev za interakcijo rotorja in statorja, robne pogoje za vtoke in iztoke in drugo. Prav tako so bili solverji, ki so na voljo v TCFD® testirani na širokem naboru problemov in rezultati simulacij kažejo izjemno dobro ujemanje z meritvami. Solverji so robustni in sposobni doseči konvergenco tudi pri ekstremnih pogojih toka fluida.

Razlika med TCFD®, standardno programsko opremo OpenFOAM in tipično komercialno programsko opremo

 

TCFD®

OpenFOAM

Komercialna programska oprema

Odprtokodni Solver

Neomejeno število uporabnikov, jeder

Robusten solver za turbo stroje

Robni pogoji za turbo stroje

Ralni primeri za učenje

Pred/Post procesiranje za turbostroje

Avtomatiziran potek simulacije (Workflow)

Delovanje v Linux in Windows okolju

Avtomatizirana HTML poročila

Grafični vmesnik (GUI)

Brezplačna uporaba

 

 

O podjetju

Podjetje SIMUTEH, Dr. Simon Muhič s.p. je primarno usmerjeno v raziskave in razvoj z uporabo programske opreme TCFD® ter svetovanje pri učinkoviti rabi energije.

Povpraševanje

Potrebujete nasvet v zvezi z inženirsko programsko opremo, potrebujete numerične preračune, potrebujete nasvet glede učinkovite rabe energije oziroma energetsko svetovanje na področju URE in OVE? Pošljite nam povpraševanje in z veseljem vam bomo svetovali.

Oddaj povpraševanje...

Prijava

Kontakti

Za vsa morebitna vprašanja, nas lahko kontaktirate na naslednje načine:
info@simuteh.si
Tel: 0599 269 56
Stična 113 
1295 Ivančna Gorica